Om håpets filosofi

Saklig søndag med Lars Fr. H. Svendsen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Saklig søndag med Lars Fr. H. Svendsen

Den ukrainske befolkningens reaksjon på russernes invasjon i februar 2022 vekket til live en gammel idé hos den internasjonalt anerkjente filosofen Lars Fr. H. Svendsen: Han ville skrive en håpets filosofi. I mangfoldet av følelser i den ukrainske befolkningen, som raseri, fortvilelse og sorg, så var det nemlig håpet som sto fremst – håpet om at de ville kunne stå imot angrepet fra den russiske overmakten og bevare friheten.

Men, hva er egentlig håp? Hva gjør vi egentlig når vi håper på noe? I boken Håpets filosofi tar Svendsen oss med på en reise i filosofihistorien og viser hva de mest sentrale tenkerne har skrevet om håp. Som alltid med skarpe analyser, innsikt og snert – fra en av våre beste formidlere av filosofi. Vel møtt til et interessant foredrag om vår kanskje viktigste følelse.

Norli Litteraturhuset Litteraturhuset Skram (2. et) Gratisbilletter legges ut mandag 13. mars kl. 9 https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/om_haapets_filosofi_saklig_soendag_med_lars_fr_h_svendsen Saklig søndag Filosofi

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!