Om feminisme i norsk poesi

Saklig søndag poesispesial med Marta Breen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Saklig søndag poesispesial med Marta Breen

Gjennom hele vår moderne historie har feministiske tanker gitt seg uttrykk i poetiske tekster. Marta Breen er forfatter og journalist. Da hun saumfarte bibliotekene etter diktene som nå er blitt til antologien Så lett, så sterk, så øm: feminisme i norsk poesi ble det raskt tydelig for henne at det knapt finnes en kvinnelig poet i Norge som ikke har skrevet om kvinnekamp på et eller annet tidspunkt.

Flere av de eldste diktene handler om fattige kvinners hverdagsslit, mens fredssaken sto sterkt i etterkrigstiden. På 1970-tallet eksploderte engasjementet, og temaer som abort, ekteskap og fordeling av husarbeid fikk plass i poesien. I dag skriver mange om kvinnekropp, morskap og seksualitet – om det tredje skiftet og minoritetserfaringer.

Denne søndagen kan du være med Marta Breen på reise inn i denne rike litterære tradisjonen. Vel møtt!

Norli Litteraturhuset Litteraturhuset Skram Gratisbilletter legges ut mandag 6. mars kl. 9 https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/om_feminisme_i_norsk_poesi_saklig_soendag_poesispesial_med_marta_breen Saklig søndag Politikk og samfunn Skjønnlitteratur

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!