Om ensomhet, fellesskap og hva som driver oss fra hverandre

Saklig søndag med Hilde Østby

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Saklig søndag med Hilde Østby

Vi mennesker trenger hverandre. Vi trenger å bli sett, bli tatt på og bekreftet. Mangler dette, opplever vi det verste stresset vi kan utsette kroppen vår for. Ensomhet er mer skadelig enn å røyke en pakke om dagen og øker sjansen for tidlig død med 26 prosent. Det dreier seg altså om en svært farlig smerte.

Hilde Østby er en feiret forfatter og skribent. I sin nye bok Kart over ensomheten går hun gjennom forskning på blikk, latter, forståelse, utstøtelse versus fellesskap, tillit og berøring – hvordan det oppleves å ikke bli berørt og holdt, ikke sett i øynene og forstått.

Men denne historien er ikke uten håp, for det skal også handle om menneskets utrolige krefter. Ensomhet, viser det seg, er kroppens sult etter det som er helt livsnødvendig for oss: andre mennesker. Og det betyr at denne tilstanden kan bekjempes. Og det kan og må vi gjøre i felleskap. La oss samles og høre hvordan denne søndagen.

Norli Litteraturhuset Litteraturhuset Wergeland Gratisbilletter legges ut mandag 16. januar kl. 9 https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/om_ensomhet_vaar_ustoppelige_trang_til_fellesskap_og_hva_som_driver_oss_fra_hverandre_saklig_soendag_med_hilde_oestby Saklig søndag Helse, kropp og sinn Selvutvikling

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!