Olgas bok: et stille liv i arbeiderklassen

Saklig søndag med Leif Ekle

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Saklig søndag med Leif Ekle

Leif Ekle (født 1953) er journalist og mangeårig litteraturkritiker i NRKs P2. I sin utgivelse Olgas bok skriver han om sin egen mor. Olgas bok er først og fremst et uvanlig portrett av et helt vanlig menneske. For i det lille livet finnes selvfølgelig også det store og vakre.

Olga Engen (1926–2017) levde sitt liv i beskjedne kår, født i det huset smeden på Hell bygde under en skyggefull åsrygg, død i et moderne sykehjem i Asker. Underveis bar hun tre etternavn, Lundemo etter sin far, Ekle etter den første ektefellen og Engen etter mannen hun møtte og giftet seg med sent i livet.

Olgas bok er et forsøk på en biografi om dette livet, om et helt alminnelig menneske fra arbeiderklassen på bygda, en kvinne som aldri stakk seg ut, fornøyd med å leve stillfarent i det nøytrale.

Olgas livsløp så nesten ubegripelige endringer i samfunnet, sosialt, politisk og teknologisk. Samtidig møtte hun sin andel av prøvelser og motgang, motvirket av livsglede, ustoppelig pågangsmot og total hengivenhet til rollen som enslig mor.

Olgas bok er også en vemodig kjærlighetshistorie.

Norli Litteraturhuset Litteraturhuset Skram Saklig søndag Gratisbilletter legges ut mandag 14. mars https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/saklig_soendag_med_leif_ekle

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!