Olaug og Aubert LIVE med gjest Jan Kjærstad

Om lesing og skriving

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Om lesing og skriving

Vanligvis møtes forfatterne Olaug Nilssen og Marie Aubert i podkast-studioet på Litteraturhuset, men denne gangen inviterer de til liveinnspilling med publikum i salen. I denne spesialepisoden skal det handle om lesing og skriving, inspirasjon og leselyst. Denne gangen har de også fått med seg en av Norden fremste og best beleste forfattere, Jan Kjærstad.

Hva inspirerer dem? Hvor kommer de gode ideen fra? Hvordan bevare skrive- og lesegleden, og påvirker lesningen det de skriver? Kom og hør Nilssen, Aubert og Kjærstad dele sine beste skrive- og lesetips!

Marie Aubert debuterte i 2016 med novellesamlingen Kan jeg bli med deg hjem, som fikk begeistret mottakelse. I 2019 fulgte hun opp med den kritikerroste romanen Voksne mennesker som ble nominert til Bokhandlerprisen og tildelt Ungdommens kritikerpris 2020, og i fjor kom den kritikerroste romanen Jeg er egentlig ikke sånn.

Rettighetene til Voksne mennesker er solgt til 17 land.

Olaug Nilssen debuterte med Innestengt i udyr i 1998 og fikk sitt store gjennombrudd med romanen Få meg på for faen i 2005. Hun har skrevet romaner, essay og skuespill. For romanen Tung tids tale (2017) ble hun tildelt Brageprisen.

Jan Kjærstad debuterte med novellesamlingen Kloden dreier sakte rundt i 1980. Siden har han skrevet femten romaner og fem essaysamlinger, og i skrivende stund er han i gang med roman nummer seksten. Han har mottatt en rekke priser for sine nyskapende romaner, og for den siste av bøkene i trilogien om Jonas Wergeland – Oppdageren fikk han Nordisk Råds Litteraturpris.

I podkasten Olaug og Aubert på Litteraturhuset møtes forfatterne Olaug Nilssen og Marie Aubert for å snakke om bøker de liker. I subjektiv bokklubb-stil snakker de om alt fra klassikere til nye favoritter, om tema som utroskap, dagbøker, tro, klasse og musikk i litteraturen.

Litteraturhuset Berner (u. et) https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/olaug_og_aubert_live_med_gjest_jan_kjaerstad Forfattersamtale Skjønnlitteratur

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!