Nytfestivalen: Nevromangfold og seksuell frihet

Foredrag om hvordan ADHD og autisme kan påvirke seksuell helse.

Icon of a placeBerner

Icon of an id badge

Arrangert avNytfestivalen

Icon of a ticketFestivalpass/dagspass

Illustrasjon med logo og tidspunkt for Nytfestivalen 2023

Nevromangfold brukes ofte om personer med ADHD og autister, som er primærfokuset i denne praten (men mangfoldet inkluderer flere variasjoner enn det også). Det er et behov for at disse gruppene settes fokus på, særlig med tanke på på hvor utsatt disse gruppene er for seksuelle overgrep og vold. Det er også funnet at autister og folk med ADHD har et høyt ufrivillig skolefravær, så det er nærliggende å spørre seg hvor god seksualundervisning man da har fått. Dessuten er det også et spørsmål om de har vært fanget opp sånn at de har fått tilpasset opplæring, siden mange flere diagnostiseres i dag senere i livet.

Foredraget skal derfor både innom noe basiskunnskap om seksuell helse, anatomi og identitet – og ikke minst nytelse. Videre skal det se nærmere på noen av de spesfikke måtene ADHD og autisme påvirker seksuell helse, som hvordan sensoriske inntrykk påvirker, hva betyr maskering for nytelse, hva er auti-gender, hvilke tilstander er det høyere forekomst av (som PMDD) med mer.

God tilpasset kunnskap gir større seksuell frihet, velkommen til foredrag!

Arrangementet er en del av Nytfestivalen, en feiring av vår seksualitet. Det er en trygg, stuerein og inkluderende arena der du kan få kunnskap og inspirasjon om god sex og positiv seksualitet.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Berner?

Dette arrangementet finner sted i Berner. Berner-kjelleren er en mellomstor sal i underetasjen på Litteraturhuset.

Bilde av salen Berner i kjelleren på Litteraturhuset, med et portrett av Mia Berner på veggen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!