Ny Nordisk

Med Linn Rottem og Amalie Smith

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

April er den smukkeste
Af de 48 måneder,
Vi har kendt hinanden

Det begynner bra i Amalie Smiths siste bok, I civil, men det blir verre. Tekstsamlingen, som er en blanding av poesi, prosa og foto, har i likhet med Smiths foregående bøker fått mye oppmerksomhet i hjemlandet.

«For pokker, hvor kan Amalie Smith bare skrive», utbrøt anmelderen i avisa Berlingske om I civil, som forteller om et jeg og et du og om hvordan det går med deres kjærlighet når den ene rammes av kreft.

Den norske debutanten Linn Rottem har skrevet romanen Forestillinger om et hjem, der moren i en liten familie mister førlighet og språk etter en bilulykke. Faren trosser legenes anbefalinger og krever å få pleie henne hjemme, og familien går langsomt i oppløsning med tenåringsdatteren som publikum.

To yngre nordiske forfattere har skrevet hver sin roman om kjærlighet og tap og om kjærlighetens yttergrenser. Hvordan elske en man vet kommer til å dø? Hvordan leve med at den du elsker, er der, med et hjerte som slår, men likevel ikke er mulig å nå fram til? Linn Rottem og Amalie Smith møter forfatter Lina Undrum Mariussen til samtale på Litteraturhusets scene.

Litteraturhuset Med Linn Rottem og Amalie Smith

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!