Novellenestoren

Kjell Askildsen og Alf van der Hagen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

DET ER UTSOLGT I HOVEDSALEN. DET ER LAGT UT BILLETTER TIL OVERFØRING PÅ STORSKJERM (/Billetter/)(50,-).

Neste kveld la Jakob en stor presenning over snøhaugen ved plankegjerdet, og da telen gikk ut av jorden, begravde han hunden i grønnsakhagen.

Ingen i Norge kan skrive noveller uten å kjenne sin Kjell Askildsen, uten å vite noe om hvor han har lagt lista. Og den ligger høyt. Novellesjangeren er på en måte blitt hans. Han er nøktern i ordvalget, problemstillinger og beskyldninger grenser til det absurde, det er få happy endings. En grunnleggende uhygge preger universer der døde hunder begraves, jokere brennes, og spiker slås inn i kirsebærtreet, og mange av figurene hans er så uendelig lei av menneskene de omgir seg med. Men er det noen som egentlig kjenner hverandre?

Askildsen fikk sitt store gjennombrudd med novellesamlingen Thomas F’s siste nedtegnelser til almenheten, som Dagbladet i 2006 kåret til den beste norske skjønnlitterære bok de siste 25 årene.

Alf van der Hagen er forfatter og tidligere redaktør i Morgenbladet. I fjor kom han med Dag Solstad. Uskrevne memoarer, basert på materiale fra tjue intervjuer gjort over to år. Boka fikk Kritikerprisen for beste sakprosabok. Like grundig har Hagen snakket med Kjell Askildsen, og nå møtes de to til samtale på Litteraturhusets scene. Nationaltheatrets Ole Johan Skjelbred leser publiserte og upubliserte Askildsen-tekster.

FOTO: Finn Ståle Felberg.

Wergeland Litteraturhuset Kjell Askildsen og Alf van der Hagen

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!