Nosizwe fra her og der

Forestilling for 1.-2.trinn

Icon of a placeWergeland

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Forestilling for 1.-2.trinn

Nosizwe Lise Baqwa er en prisvinnende norsk sørafrikansk artist, dramatiker, skuespiller og sanger, og kommer nå til Litteraturhuset med forestillingen Nosizwe fra her og der!

Nosizwe skildrer på morsomt vis det å ha vokst opp nærme de to polene i verden, høyest i nord og lengst ned i sør. Sør-Afrika er veldig langt unna Norge, men hvor annerledes var det å vokse opp der? Hva tenker du når du hører navnet Sør-Afrika? Tenker du på løver, eller hurtigtog og store kjøpesenteret, større enn Oslo City? I forestillingen leser Nosizwe fra boka Ashraf fra Afrika, om Ashraf som bor i en afrikansk by der han møter på ville dyr og kontrasterer det med hennes egen erfaring av å vokse opp i en buldrende, og moderne by på spissen av det Afrikanske kontinentet, hvor hun ofte spiste sushi til middag. Hun drømmer og samtaler med Ashraf, og sammen skildrer de et nytt bilde om hvordan det kan være å bo i Sør-Afrika!

Nosizwe har med seg Solo Diarra i forestillingen. Solo er en dyktig musiker fra Burkina Faso. Han kommer fra en stor Griot-slekt av tradisjonelle musikere og historiefortellere. Solo komponerer og arrangerer sin egen musikk. Han spiller djembe, kora, n´goni, balafon, gitar og synger. Forfatterne av boka Ashraf fra Afrika er Ingrid Mennen and Niki Daly og illustratør er Nicolaas Maritz.

Forestillingen vil også være tilgjengelig som livestream eller digitalt opptak.

Det blir tre forfattermøter dagene mandag 26. og tirsdag 27. kl. 9:30, 10:45 og 12:00. Onsdag 28. september er det forestilling kl. 9.30 og 10.45 og livestreaming kl 12.00
Varighet cirka 45 minutter.

Gratis for påmeldte skoleklasser.
Send mail til skole@litteraturhuset.no for mer informasjon og påmelding.

Skolebesøkene er støttet av Sparebankstiftelsen. Dette skolebesøket er også støttet av NORAD.

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!