Norsk litteratur etter handlingsregelen

Hvordan skiller det Norge vi møter i statsbudsjettet seg fra det vi møter i norsk skjønnlitteratur? Maria Berg Reinertsen i samtale med Hannah Gitmark

Icon of a placeNedjma

Icon of an id badge

Arrangert avTankesmien Agenda

Icon of a ticket

Gratis

Foto av Mara Berg Reinertsen
Foto: Fredrik Arff

I 2012 holdt Maria Berg Reinertsen foredraget «Norsk litteratur etter handlingsregelen» på Litteraturfestivalen på Lillehammer. Her fant hun ut at vinnerne av Brageprisen for skjønnlitteratur i tiårsperioden siden handlingsregelen for oljepenger ble innført, var ganske så samstemte med finansdepartementets økonomer i hva som er viktigst i økonomien – ikke formuer, ikke finans, og i alle fall ikke oljepenger, men en stabil og solid tilknytning til arbeidslivet.

Siden den tid har mye skjedd både i den politiske økonomien og i den virkelighetsopptatte litteraturen. Siden den tid har også handlingsregelen blitt revidert (vi skal nå bruke 3 og ikke 4 prosent av oljefondet i året).

Så nå spør vi: Hva med norsk litteratur etter revidert handlingsregel?

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Nedjma?

Dette arrangementet finner sted i Nedjma. Nedjma er en mellomstor sal i Litteraturhusets tredje etasje.

Bilde av salen Nedjma i 3. etasje på Litteraturhuset med tomme stolrader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!