Norsk Karakteranalytisk Institutt 25 år: Reich og verden det frie mennesket

Velkommen til en dag der vi ser på økologi, seksualitet og politikk med et Reich-inspirert blikk, fra både historikerens, terapeutens, aktivistens og kunstnerens perspektiv.

Banner

Hvordan bevarer vi det spontane, det levende og det hengivne hos oss mennesker? Bidrar samfunnsstrukturer til at det levende blir undertrykt, og at vi mister kontakten med oss selv, hverandre og naturen?

I anledning sitt 25 årsjubileum inviterer Norsk Karakteranalytisk Institutt (NKI) til et dypdykk i Wilhelm Reich, en tenker som kombinerte psykoanalysens fokus på vår indre verden med en skarp samfunnsanalyse.

Hva åpner seg når vi bruker Reichs blikk på verden i dag? Hvordan kan Reich hjelpe oss å forstå dagens store globale utfordringer og strømninger? Kan hans tenkning være en kilde til mot og inspirasjon?

Velkommen til en dag der vi ser på økologi, seksualitet og politikk med et Reich-inspirert blikk, fra både historikerens, terapeutens, aktivistens og kunstnerens perspektiv.

Pris: Kr 2000 (før 15.8: kr 1600)

Student/kunstner: Kr 1000

Kandidat NKI, IPSY, Psykoanalytisk institutt: Kr 500

Program:

Reichs steder

Et idéhistorisk perspektiv på Reichs tenkning utfra stedene han bodde – fra gården i Bukowina, til skyttergravene i Italia, Wien på 20-tallet, Berlin på 30-tallet, årene i Oslo, New York og Orgonon i Maine. Ved Håvard Friis Nilsen, professor i historie og forfatter av den kritikerroste biografien Du må ikke sove - Wilhelm Reich og psykoanalysen i Norge.

The Meadow – Reich og naturen

En økopsykologisk lesning av Reich, ved Lina Søreide Slåttå, psykolog og kandidat på den karakteranalytiske utdanningen.

Growing up with a cloudbuster in the garden

Refleksjoner om oppvekst, familie, kunst og natur ved Renata Moise Reich, kunstmaler, pensjonert jordmor, direktør på Reichmuseet i Orgonon og barnebarn av Wilhelm Reich.

Therapeutic Challenges of Fascism in Reich’s World and Ours

Om Reichs analyse av fascismen og hvordan den bidrar til å belyse terapeutiske utfordringer i dag, ved psykoanalytiker og forfatter Doris Brothers og karakteranalytiker og forfatter Jon Sletvold. Brothers og Sletvold er grunnleggere av The Wilhelm Reich Center for the Study of Embodiment.Reich Center for the Study of Embodiment.

Om skaperkraft, motstandskamp og inspirasjon

Nefise Özkal Lorentzen, prisvinnende filmskaper og professor i dokumentarfilm, i samtale med karakteranalytiker Anne Kulseng Berg, om Reich som kilde til inspirasjon for kamp mot undertrykkelse, personlig, kunstnerisk og politisk. Film om Seyran Ates, forfatter av boken Islam needs a sexual revolution.

Norsk Karakteranalytisk Institutt driver videreutdanning i psykoterapi for leger og psykologer. Vi har våre røtter i psykoanalysen, og i Wilhelm Reichs arbeid med å integrere kroppen i psykoterapi. Les mer her: www.karakteranalyse.no (http://www.karakteranalyse.no/)

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Wergeland?

Dette arrangementet finner sted i Wergeland. Wergeland er Litteraturhusets storstue, med amfi og stolrader.

Bilde av Litteraturhusets hovedsal Wergeland

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!