Norsk fredsdiplomati for dummies

Ved Ada Elisabeth Nissen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Ved Ada Elisabeth Nissen

Norge ble for alvor kjent som en internasjonal fredsaktør da Oslo-avtalen ble signert i 1993. Siden den gang har Norge bidratt som tredjepart i en rekke konflikter, og i 2016 bidro norsk fredsdiplomati til en historisk fredsavtale i Colombia. I dag er Norge involvert i nye fredsprosesser, blant annet i Venezuela, Filippinene og Syria.

Hvordan har det seg at lille Norge fikk nøkkelroller i internasjonale fredsforhandlinger? Hva kan Norge bidra med som tredjepart? Hva kan Norge ikke gjøre? Dette er noen av spørsmålene Ada Elisabeth Nissen har undersøkt i sin doktorgrad og videre forskning. I dette foredraget gir hun innblikk i norske erfaringer fra Guatemala, Oslo-prosessen, Sri Lanka og Colombia og reflekterer rundt hvorfor Norge investerer så mye i fredsforhandlinger verden over. Hvilke lærdommer kan vi trekke fra tretti år med norsk fredsinnsats?

Litteraturhuset Wergeland Lørdagsforedraget Folkeopplysning https://www.facebook.com/events/2441192292570638/ Fredsmekling for dummies Foredraget er nå tilgjengelig som podkast!

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!