Norges tid i FNs sikkerhetsråd

YATA Oslo inviterer vi til foredrag med oberst Kåre Emil Brændeland

Icon of a placeBerner

Icon of an id badge

Arrangert avYATA Oslo

Icon of a ticket

Gratis

Banner

Norge var valgt inn som medlem i FNs sikkerhetsråd i 2021 og 2022, og målet var å bruke sin erfaring som fredsnasjon for å være en brobygger og et løsningsorientert medlem av Sikkerhetsrådet. Samtidig ble Norge del av Sikkerhetsrådet på et tidspunkt hvor vi så en verdensordning i sterk endring, blant annet et sterkt press mot internasjonal lov, demokrati og menneskerettigheter. Vi skal ta et tilbakeblikk på SR-perioden, og en statusoppdatering på krigen i Ukraina sammen med Kåre Emil Brændeland.

Kåre Brændeland var militærrådgiver ved den norske FN-delegasjonen i New York. Han var en del av det norske teamet til Sikkerhetsrådet fra 2021 til 2022. Brændeland har tidligere arbeidet i Forsvarsdepartementet, i avdelingen for sikkerhetspolitikk og operasjoner, som leder av Midtøsten- og Nord-Afrika-desken. Brændeland har også arbeidet i departementet med internasjonal kriserespons, og med ansvar for FN-politikk og -operasjoner. Per nå har han gått sjefskurset ved forsvarets høyskole, og er nå en del av det norske Ukraina-teamet, som har base på FHS.

Arrangementet foregår fredag 23. februar klokken 18.00 på Litteraturhuset, i rom Berner. Ta med en venn eller to! Vi ses!

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Berner?

Dette arrangementet finner sted i Berner. Berner-kjelleren er en mellomstor sal i underetasjen på Litteraturhuset.

Bilde av salen Berner i kjelleren på Litteraturhuset, med et portrett av Mia Berner på veggen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!