Noe råttent i Argentina

Mariana Enriquez og Samanta Schweblin

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Mariana Enriquez og Samanta Schweblin

Forfattere som Gabriel García Márques og Isabel Allende brakte magisk realisme til europeiske lesere. En ny generasjon latin-amerikanske forfattere bryter også med realismen, men på en ganske annen måte: de skriver mørkere, med trekk fra gotisk og horror-litteratur. To av de fremste representantene for denne generasjonen er argentinerne Mariana Enriquez og Samanta Schweblin. De absurde og dystopiske fortellingene deres kan leses som en metafor for Argentinas historie og samtid.

Enriquez har blitt kalt «det makrabres mester» for sine kritikerroste noveller og romaner. I 2017 kom novellesamlingen Ting vi mistet i brannen i norsk oversettelse ved Kristina Solum. Samlingen Los peligros de fumar en la cama (eng. The dangers of Smoking in Bed) var kortlistet til den prestisjetunge internasjonale Booker-prisen i 2021.

Schweblin har vunnet en rekke priser for sin nyskapende og absurde litteratur. Romanen Feberdrøm (til norsk ved Signe Prøis) er også blitt filmatisert for Netflix. Nå er hun aktuell på norsk med novellesamlingen Sju tomme hus, der den menneskelige psyke og våre relasjoner til hverandre settes under lupen.

Kvelden ledes av Ane Farsethås, kulturredaktør i Morgenbladet og en av Norges mest markante kritikere.

Arrangementet vil foregå på engelsk, og vare i ca. 2 timer, inkludert pause midtveis.

Litteraturhuset Wergeland Forfattersamtale Engelskspråklige arrangement https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/noe_raattent_i_argentina_mariana_enriquez_og_samanta_schweblin

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!