Natur og økonomi - evige motsatser?

Panelsamtale

Nyklekket fiskeyngel

Vi snakker og skriver annerledes om økonomi og natur enn før. Vi har fått grønne fond. Alle næringsaktører snakker om det grønne skiftet. Natur skal inngå i finansbransjens vurderinger av risiko. Du kan få grønt lån til boligen din og du kan investere deg til det som reklameres med som «gode penger»: Penger som ikke bare sikrer økt verdi for deg, men også for naturen. Men hvordan verdsetter økonomer og finansaktører egentlig natur-verdi? Kan vi løses miljøsaken bare økonomer endelig tar grep og setter pris på den? Spiller det noen rolle om økonomene kommer fra finanssektoren eller fra Blindern? Og hvordan kan andre enn økonomene selv komme inn i samtalen?

I samtalen om dette deltar nyutnevnt statsråd for Klima- og miljødepartementet, Andreas Bjelland Eriksen, samt andre sentrale aktører som til daglig står midt oppi disse spørsmålene:

Tidligere finansminister, direktør ved Cicero og medlem av Klimautvalget 2050, Kristin Halvorsen, førsteamanuensis ved Handelshøyskolen i Bergen og leder av det regjeringsoppnevnte naturrisikoutvalget, Aksel Mjøs, samt professor i samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo, Karine Nyborg. Finansredaktør i Dagens Næringsliv, Terje Erikstad, vil moderere samtalen. Kristin Asdal, professor og senterleder ved TIK Senter for teknologi, innovasjon og kultur, UiO og Tone Huse, førsteamanuensis ved UiT, Norges arktiske universitet, aktuelle med boken Nature-Made Economy (MIT Press 2023), sitter også i panelet.

Se Facebook-arrangementet her

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Skram?

Dette arrangementet finner sted i Skram. Skram er den nest største salen på Litteraturhuset, lokalisert i andre etasje.

Bilde av salen Skram på Litteraturhuset med tomme stolrader

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!