Når er jeg gammel nok til å skyte faren min?

Forestilling for ungdom

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Skolebesøk høsten 2020 Forestilling for ungdom

Litteraturhuset inviterer ungdomstrinnet til gratis forestilling!
Påmelding til skole@litteraturhuset.no

Våren 2020 lanserte Litteraturhuset en snikkikk av Åse Ombustvedts diktsamling Når er jeg gammel nok til å skyte faren min på YouTube, framført av skuespiller Marlon Valdés Langeland (best kjent fra NRK-suksessen SKAM). Diktsamlingen handler om å leve med vold i hjemmet. Filmen fikk raskt mer enn 17 000 visninger.

Nå inviterer Litteraturhuset ungdomstrinnet til å møte både forfatteren og skuespilleren i denne forestillingen basert på boka. Dere får møte både forfatter og skuespilleren, og kan selv velge mellom om dere helst vil delta fysisk eller digitalt.

Hvordan påvirker fysisk og psykisk mishandling ungdom? Og hvordan kan litteratur og dikt gi oss nyttige innblikk i andres erfaringer og følelser? Diktsamlingen gir stemme til en navnløs tenåring som lever med en voldelig pappa. Gjennom hans tanker og observasjoner kommer vi tett på en ung gutt og en familie, som hele tiden lever i skyggen av den aggressiv faren. Hva tar denne unge gutten med seg videre, i livet og i møte med omverdenen?

Boka er nominert til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris for 2020, og danner et godt utgangspunkt for diskusjoner knyttet til litteratur og tekstforståelse samt tverrfaglige temaer knyttet til psykisk helse og livsmestring.

llustrasjoner av Marianne Gretteberg Engedal (Skinkeape).
Musikk ved Nicolas Africanus Gjefle.
Idé, regi og produksjon ved Litteraturhuset.
Passer for ungdomstrinnet.
Forestillingen er støttet av Sparebankstiftelsen

Alle våre skolearrangementer gjennomføres i tråd med gjeldende smittevernsregler. Vi tar kun imot én kohort i salen om gangen, og alle kontaktflater blir spritet regelmessig.

Litteraturhuset Skolebesøk For barn og unge Arrangementet strømmes fra Litteraturhuset til klasserom. Gratis. Påmelding til skole@litteraturhuset.no

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!