Foredrag med Sergio Ramírez Mercado

Velkommen til møte med Sergio Ramírez Mercado, forfatter og tidligere visepresident i Nicaragua.

Icon of a placeSkram

Icon of a ticket

Gratis

Plakat med tekst
Foto: Lisbeth Salas

Velkommen til møte med den nicaraguanske forfatteren Sergio Ramirez Mercado.

Det er gratis inngang og arrangementet vil foregå på engelsk.

Sergio Ramirez Mercado vil holde et foredrag etterfulgt av en samtale med forfatteren Edvard Hoem og forfatteren og journalisten Vegard Bye, om litteratur og tapt revolusjon i Nicaragua. En av Nicaraguas store visesangere Katia Cardenal vil synge noen sanger akkompagnert av sin datter, musikeren og sangeren Nina Cardenal.

Sergio Ramirez Mercado (Masatepe, Nicaragua 1942) er jurist og forfatter som representerte den sivile fløyen og demokratisk orienterte delen av den sandinistiske revolusjonen i Nicaragua fra 1979 til 1990. Han var landets visepresident fra 1985-1990 mens Daniel Ortega var president. Han er nå en profilert motstander av Ortegas nye regime og lever i eksil i Spania. Siden 1964 har han utgitt flere romaner, essays og politiske analyser.

Edvard Hoem er en av Norges fremste forfattere. Han besøkte på 1980 tallet Nicaragua på vegne av Den norske forfatterforening, ble begeistret for sandinistprosjektet, og møtte mange forfattere som stilte seg på revolusjonens side.

Vegard Bye var den eneste norske journalisten som oppholdt seg i Nicaragua under sandinistrevolusjonen i juli 1979. Han har senere bodd i Nicaragua vært aktiv i solidaritetsarbeidet og skrevet om Nicaraguas utvikling fra en lovende revolusjon til et brutalt diktatur

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Skram?

Dette arrangementet finner sted i Skram. Skram er den nest største salen på Litteraturhuset, lokalisert i andre etasje.

Bilde av salen Skram på Litteraturhuset med tomme stolrader

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!