Møt meg, møt meg, møt meg

Nils-Øivind Haagensen og John Erik Riley

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Da vi kom hjem, var huset fullt av
voksne mennesker.
Så bra, tenkte jeg.
Så kan jeg fortelle om stranda og broren min.
Men det kunne jeg ikke, skjønte jeg raskt.

Nils-Øivind Haagensen er i år en av Norges to kandidater til den ytterst prestisjetunge Nordisk råds litteraturpris, nominert for sin siste diktsamling, God morgen og god natt. Samtidig er han aktuell med romanen Liten, som innledningssitatet er hentet fra. Den kretser rundt forfatterens tap av lillesøsteren som døde halvannet år gammel.

hun ler
begge ler
det er lov å le i disse dikta

Haagensen skriver fortellende og personlige prosadikt i en åpen, humoristisk, sår og livsnær tone. Seks diktsamlinger har det blitt etter hvert, en reisebok som bærer tittelen Møt meg, møt meg, møt meg, og nå altså to romaner. Allerede i 2004 fikk han Sult-prisen for sitt forfatterskap, og nominasjonen til Nordens viktigste litteraturpris er enda en anerkjennelse av Haagensens varme, vare og snurrige litterære uttrykk.

Hvordan preger tapet av en lillesøster et liv, og hvem ville hun selv vært i dag om hun hadde fått leve? Hva ville vært annerledes om man hadde vært storebror og ikke bare lillebror, og hvordan er livet som nominert? Møt Haagensen i samtale med forfatter- og forleggerkollega John Erik Riley.

Wergeland Litteraturhuset Nils-Øivind Haagensen og John Erik Riley

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!