Mord og mirakler

Donna Tartt og Kaja Schjerven Mollerin

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Arrangementet er utsolgt i hovedsalen Wergeland, og billetter (50,-) er lagt ut til direkteoverføring på storskjerm (https://pay.ebillett.no/velg_antall.php?arrnr=15503&frs_id=4300939&frs_pris=&dato=&p_id=154&) i Amalie Skram, 2. etg.

The Herald Tribune had no news of my predicament but the story was all over the Dutch papers, dense blocks of foreign print which hung, tantalizingly, just beyond the reach of my comprehension. Onopgeloste moord. Onbekende.

Theo Decker er tenåring og på et kunstgalleri sammen med moren når terroren rammer. Mens moren blir drept, kommer han seg unna på mirakuløst vis. I hånda har han mesterverket Stillitsen, malt av Carel Fabritius i 1652, et bilde han gjemmer og beholder uten å fortelle noen om det. Mange år senere, men på romanens første side, er Theo på hotell i Amsterdam og ser på uforståelige nederlandske nyheter, om en forbrytelse han selv har begått.

Donna Tartts debutroman Den hemmelige historien fikk til det bare noen få utgivelser klarer: å begeistre både publikum og kritikere. Romanen var en slags baklengs krim som åpnet med mordet, for deretter å arbeide seg både framover og bakover i tid. Nok en gang er et mord sentralt i handlingen, og også denne gangen evner Tartt å skape en av de virkelig store leseropplevelsene. Elleve års pause har hun hatt fra forrige roman, og så kommer Stillitsen, som ble tildelt den høythengende Pulitzerprisen og havnet på New York Times Book Review liste over fjorårets ti beste bokutgivelser. Boka kommer på norsk i vår i Hilde Lyngs oversettelse.

På Litteraturhuset snakker Tartt med Vinduet-redaktør Kaja Schjerven Mollerin. Arrangementet foregår på engelsk.

FOTO: Beowulf Sheehan

Arrangementet er støttet av Den amerikanske ambassaden i Oslo

Amalie Skram Wergeland Litteraturhuset Donna Tartt og Kaja Schjerven Mollerin

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!