Moderne mann fra La Mancha

Ilan Stavans, Tove Nilsen, Thorvald Steen og Marius Wulfsberg

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

I år er det fire hundre år siden Miguel de Cervantes Saavedra trakk sitt siste åndedrag. Før det hadde han skrevet en tjukk bok i to deler, en ridderroman som var en parodi på en enda eldre ridderroman. For kun få år siden ble Don Quijote stemt fram av hundre av verdens største forfattere som det beste litterære verket gjennom tidene.

Den meksikansk-amerikanske akademikeren og forfatteren Ilan Stavans kommer på besøk til Litteraturhuset. Han har skrevet boka Quixote. The
Novel and the World, som han har blitt nominert til National Award for Arts Writing for. Han hevder at dette er romanen som oppfant moderniteten, i tillegg til at det er en ypperlig håndbok for hvordan livet bør leves, en sekulær bibel. Hvordan har så denne litterære bautaen påvirket litteratur, kunst og populærkultur i årene som har gått siden utgivelsen? Stavans foredrar om sitt livslange Quijote-crush.

«Det er min desiderte yndlingsroman», har forfatter Tove Nilsen sagt om Don Quijote. Hun er opptatt av det vellet av fortellinger som romanen rommer. Thorvald Steen er en annen norsk forfatter som har et stort hjerte for teksten han mener foregrep postmodernismen. De to snakker med forskningsbibliotekar ved Nasjonalbiblioteket Marius Wulfsberg. Foredraget holdes på engelsk. Samtalen i etterkant blir på norsk.

Arrangementet er støttet av Spanias ambassade i Oslo.

ILL.: Pablo Picasso

Wergeland Litteraturhuset Ilan Stavans, Tove Nilsen, Thorvald Steen og Marius Wulfsberg

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!