Minner fra fabrikken

Linda Boström Knausgård og Linn Ullmann

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Oktober er tittelen på Linda Boström Knausgårds tredje roman. Romanen betegnes som både et rasende, selvbiografisk oppgjør med svensk psykiatri og et desperat forsøk på å holde fast i en hverdag og en familie i oppløsning. Et spenn på fire år skildres, og i denne tida er romanens hovedperson i perioder innlagt på psykiatrisk avdeling, også kalt «fabrikken». Der ble hun utsatt for serier med ECT-behandlinger, det som tidligere ble kalt elektrosjokk. En kontroversiell metode som blant annet kan gi hukommelsestap som bivirkning.

Sykdomsforløpet, minner fra da barna var små, skamfulle episoder fra ungdommen og en vond skilsmisseprosess skrives alt sammen fram og får sin plass i denne romanen. Språket er poetisk og presist, knappe, korthugde setninger, og dette er vond, rystende lesning. Likevel er det også varme og humor i skildringen av møter med andre pasienter og ansatte som gjør livet på innsiden av fabrikken menneskelig.

Hvordan er det å være skrivende og miste hukommelsen, hvordan er det som mor, og hvordan er det som menneske? Linn Ullmann og Linda Boström Knausgård har fulgt hverandres forfatterskap gjennom en årrekke. De møttes også på Litteraturhusets scene i 2017. Hør dem denne kvelden i samtale om minner, menneskelighet og det skjøre fabrikk-livet.

https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/minner_fra_fabrikken_linda_bostrm_knausgaard_og_linn_ullmann/kQQgtMexbg direkte fra litteraturhuset Linda Boström Knausgård og Linn Ullmann Litteraturhuset Wergeland I går kom helsemyndighetene med nye råd angående arrangementsavvikling på grunn av coronaviruset. Litteraturhuset er i tett dialog med helsemyndighetene og følger de til enhver tid gjeldende råd. Kveldens arrangement med Linda Boström Knausgård og Linn Ullmann blir derfor dessverre avlyst. Alle som har kjøpt billett vil få denne refundert. Vår målsetning er å finne en ny dato til samtalen på et senere tidspunkt. I mellomtiden vil vi anbefale podkasten fra sist Boström Knausgård og Ullmann møttes på vår scene: litteraturhuset.no/podkast og å lese den kritikerroste ferske boka til Boström Knausgård, Oktoberbarn.

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!