Mesterinnemøte

Ann Jäderlund og Tone Hødnebø

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Foto: Ulla Montan

«Jäderlunds dikter kommer att finnas kvar», skrev komiteen for Nordisk Råds litteraturpris om Ann Jäderlund da hennes siste diktsamling, Vad hjälper det en människa om hon häller rent vatten över sig i alla sina dagar, ble nominert i år. «Att läsa henne är att låta dikterna bränna hål på hornhinnorna och känna ljuset skära genom kroppen.» Og det er kanskje denne sanselige poesien med det sterke materielle nærværet som har plassert henne i det øverste sjiktet av poeter i Norden.

Her finner vi også den norske poeten Tone Hødnebø. Det er en stor begivenhet hver gang det kommer en ny utgivelse fra hennes prisvinnende og kritikerroste hånd. Med et skarpt og klart språk utforsker hun både det personlige, det politiske og det sivilisasjonskritiske, i tillegg til selve poesiens muligheter. «Hødnebø skriver uhyre raffinerte og finslepne dikt», skrev Janike Kampevold Larsen i Morgenbladet om hennes enestående poetiske karriere da diktsamlingen Nedtegnelser kom i 2008. «Ann Jäderlunds udiskutable posisjon i svensk samtidslyrikk kan minne om den posisjonen Tone Hødnebø er i ferd med å få i den norske», skrev Dagsavisens anmelder Trond Haugen i 2007. Han får også æren av å sette i gang samtalen denne kvelden, når poesiens to nordiske førstedamer møtes på Litteraturhusets scene.

Etter arrangementet kan bli med på Litteraturhusets første Onsdagskjeller. Her er det egne priser i baren, spill og bøker i hyllene og på musikkanlegget kan du hver uke høre forskjellige forfatteres spillelister. Denne uken spilles Pedro Carmona Alvarez‘ liste. Om den sier han selv: "en salat, rett og slett. sært og cheesy om hverandre. instruks: sørge for at spillelisten er på random, begynne med den første (miles davis), og lene seg tilbake."

Wergeland Litteraturhuset Ann Jäderlund og Tone Hødnebø

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!