Menn i Mazda

Per Petterson og Bjørn Ivar Fyksen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Per Petterson og Bjørn Ivar Fyksen

Det er alltid en tålmodighetsprøve å vente på en roman av Per Petterson, men desto mer en begivenhet når romanen endelig er der. Denne mannen som er kjent for sine presise, kresne setninger og tekster med driv og tydelig retning til tross for at dem det skrives om, sjelden vet hvor de vil.

Per Petterson fikk sitt store internasjonale gjennombrudd i 2003 med Ut og stjæle hester. Han har vunnet Kritikerprisen to ganger og fikk Nordisk råds litteraturpris i 2009. Han er oversatt til over femti språk og er eneste nordmann som har mottatt den gjeve Independent Foreign Fiction Prize.

Nå kommer Menn i min situasjon ut. Her er Arvid Jansen endelig tilbake som forteller. Han dukket opp første gang i Pettersons debut, Aske i munnen, sand i skoa, og var sist sett i Jeg forbanner tidens elv.

Noen år er gått siden forrige gang vi traff ham: Arvid har blitt forlatt, ekskona Turid har tatt med de tre døtrene og flyttet videre for et års tid siden. Men så ringer hun plutselig og ber ham hente henne på et sted hun selv ikke vet hvor er. Hvordan kom Arvid dit at dobbeltsenga ble et så vanskelig sted at han heller begynte å sove i bilen?

Bjørn Ivar Fyksen er kritiker og fungerende redaktør i Klassekampens Bokmagasinet og møter Petterson til samtale denne kvelden.

Litteraturhuset Wergeland https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/menn_i_mazda

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!