Men hva med meg da?

Nina Lykke, Agnes Ravatn og Bjørn Ivar Fyksen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Nina Lykke, Agnes Ravatn og Bjørn Ivar Fyksen

Forfatteren Knut A. Pettersen er i slutten av femtiårene og topper ikke lenger bestselgerlistene. Knut skinner ikke like tydelig som før, men det er det andre forfattere som gjør – og en av dem får stor suksess med en virkelighetsroman med Knut som tydelig inspirasjonskilde. Få setter søkelyset så sviende på egen bransje som Nina Lykke har gjort i Vi er ikke her for å ha det morsomt.

For hva skjer med oss når vi ikke får det vi trodde vi hadde rett på? Og hvilke strategier tyr man til, når man som Karin er jurist i kommunen, og livet er langt mindre glamorøst enn det kunne vært? Den dyre, lånte designhytta tilhører ungdomskolens nemesis, nå skuespiller og it-jente, og hyttenaboene er suksessforfattere hun gjerne vil imponere. I Agnes Ravatns roman Gjestene møter leseren ikke bare misunnelsen, men også løgnene i hyttedøra.

Agnes Ravatn og Nina Lykke er to av Norges aller skarpeste og morsomste forfattere. Ravatn går inn i de mørke sidene og lar thrillerliknende plot både skremme og fryde, og Lykke lar de kleine situasjonene filleriste karakterene sine.

Nina Lykke debuterte med novellesamlingen Orgien, og andre fortellinger i 2010. Hun fikk sitt kommersielle gjennombrudd med Nei og atter nei i 2016 og befestet sin posisjon som en elegant beskriver av middelklassens skyggesider. Agnes Ravatn har gitt ut flere kritikerroste bøker, blant annet romanen Fugletribunalet fra 2013. I sine essaysamlinger har hun tatt samtiden på kornet, og med humor og omsorg skrevet fram de mest menneskelige egenskapene.

På Litteraturhuset møter de journalist og kritiker Bjørn Ivar Fyksen til en prat om å irritere seg over andre, om fjonge hytter, misunnelse og bokbransjens irrganger.

Litteraturhuset Wergeland https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/men_hva_med_meg_da Forfattersamtale Direkte fra litteraturhuset Skjønnlitteratur

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!