Mellom tekst og trompet

Med Mathias Eick og Rune Christiansen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Den ene skriver ord, mens den andre spiller toner. Begge forteller historier, og i kveld møtes de på Litteraturhuset til en forestilling hvor to likestilte narrativer møtes. Med både nyskrevne og upubliserte tekster, samt tidligere tekster fra miniatyren Utelatelsen, leser Rune Christiansen til toner fra Mathias Eicks trompet og Casio-synth.

Christiansen er en av våre mest særegne lyrikere og romanforfattere. Den siste diktsamlingen hans, Jeg har tenkt meg til de elysiske sletter, kom ut i vår og fikk kritikerne til å ta fram de store ordene. Det samme gjaldt den siste romanen hans, Krysantemum, som fikk Dagbladets anmelder til å hevde at «hadde vi kastet terninger, ville Rune Christiansen fått en sekser. Ja, en sjuer. Språket er som fløyel.»

Mathias Eick er en sentral skikkelse i det norske jazzmiljøet. Han har vunnet en rekke priser for sitt arbeid og ble i 2006 kåret til verdens beste unge jazztalent. Han har samarbeidet med blant andre Jaga Jazzist, Motorpsycho og Thomas Dybdahl og har gitt ut to soloalbum, blant annet den kritikerroste Skala som kom i år. Eick gjorde også uslettelig inntrykk da han spilte egenkomponert musikk i Det Norske Teatrets oppsetning av Carl Frode Tillers Innsirkling i fjor høst.

Christiansen og Eick er andre par ut i Litteraturhusets egen serie av nyproduserte litterære konserter der vi ber en forfatter og en musiker om å lage en produksjon sammen. De to har aldri jobbet sammen eller delt scene tidligere og har fått fritt spillerom i arbeidet. Før fremføringen samtaler de med Vinduetredaktør Audun Vinger om samarbeidet. Velkommen til en kveld som blir litt konsert, litt opplesning og litt noe helt annet.

Wergeland Litteraturhuset Med Mathias Eick og Rune Christiansen

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!