Matkronikøren

Michael Pollan og Andreas Liebe Delsett

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Mat skaper mennesker. Gjennom titler som Cooked, The Omnivore’s dilemma og In defense of Food har Michael Pollan markert seg som en av verdens fremste sakprosaforfattere og kronikører. Utgivelsen Cooked har også blitt til den superpopulære serien på Netflix med samme navn. Og hele tiden er det matens innvirkning på menneskene som undersøkes.

Pollan er professor i journalistikk ved Universitetet i Berkeley og i sakprosa ved Harvard Universitet. To av hans matbøker er så langt å finne på norsk: Til matens forsvar og Matregler. Håndbok for deg som spiser. Mens håndboka gir kostholdsråd og matleveregler oppsummert som «Spis mat. Ikke for mye. Mest grønt», er Til matens forsvar et oppgjør med matindustriens påvirkning på hva som spises og alt som fortæres som ikke kommer inn under Pollans matdefinisjon. Hvordan påvirker inntaket av såkalt ikke-mat menneskene og samfunnet?

Pollan er ellers Norgesaktuell med boka Psykedelisk renessanse, som tar for seg forskningen på ulike psykedeliske stoffer. På Litteraturhuset møter han imidlertid Andreas Liebe Delsett til matsamtale. Delsett er programsjef på Litteraturhuset og forfatter av den nylig utkomne Kjøkkenveien. En bok om mat og arbeid.

Arrangementet foregår på engelsk.

https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/matkronikoeren_michael_pollan_og_andreas_liebe_delsett/kQQgtMexbg Michael Pollan og Andreas Liebe Delsett Litteraturhuset Wergeland Engelskspråklige arrangement Samtalen er nå tilgjengleig som podkast!

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!