Maos betydning i det 20. århundret

Seminar med Rebecca Karl, Wang Hui og Michael Dutton

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

I 1949 ledet Mao Zedong den store kinesiske revolusjonen. I nesten femti år, halve det tjuende århundre, var Mao en av de viktigste og mest omtalte politikerne i verden. Revolusjonen innledet det moderne Kinas historie, en epoke som fortsatt pågår idet Kina utfordrer USAs verdensherredømme på stadig flere områder. Samtidig er Mao og hans politikk svært omstridt både i og utenfor Kina. Hvilken betydning har Mao og maoismen har hatt i det 20. århundret? Hvor mye finner man igjen i dagens Kina? Og hvor mye hadde egentlig Mao å si utenfor Kinas grenser?

Rebecca Karl ga nylig ut den kritikerroste boken Mao Zedong and China in the Twentieth-Century World: A Concise History. Hun innleder til seminaret sammen med professor i kinesisk intellektuell tradisjon Wang Hui, og professor i kinesisk historie Michael Dutton.

Kommentarer fra statsviter Xiaoling Yao og associate professor Shubo Li, Institutt for medier og kommunikasjon, UiO.

Moderator: Statsviter Hans Jørgen Gåsemyr

Språk: Engelsk

LES MER OM KINESISK UKE OG SE FULLT PROGRAM (/kinesiskuke)

Wang Hui 汪晖 (1959) er professor i kinesisk språk og litteratur ved Tsinghua University i Beijing. Han har tidligere blitt kåret blant de topp 100 offentlige intellektuelle i verden av det amerikanske magasinet Foreign Policy.

Rebecca Karl er associate professor ved Duke University. Hun har i en årrekke forsket på kinesisk intellektuell historie, og vant stor anerkjennelse i det internasjonale forskningsmiljøet for sin siste bok Mao Zedong and China in the Twentieth-Century World: A Concise History.

Wergeland Litteraturhuset Seminar med Rebecca Karl, Wang Hui og Michael Dutton

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!