Mannsutvalget: Veien videre

Mannsutvalgets helt ferske utredning markeres med sang, samtale og debatt.

Icon of a placeSkram

Icon of a ticket

Gratis

Gruppe
Foto: Wasim Zahid

Siden høsten 2022 har det regjeringsoppnevnte Mannsutvalget arbeidet med sin omfattende utredning om gutter, menn og likestilling. Resultatet overleveres regjeringen og likestillingsminister Lubna Jaffery 24. april.

Allerede dagen etter gransker vi utredningen og utvalgets mange forslag til tiltak – og setter det hele under debatt!

Med oss har vi de fleste fra Mannsutvalget. Blant disse kjente folk som Brede Hangeland, Camilla Stoltenberg, Sylo Taraku og Adam Schjølberg, og selvsagt også utvalgsleder Claus Jervell. Vi begynner møtet med å spørre hva utvalgsmedlemmene selv tenker om arbeidet de har lagt bak seg, og hva som er de viktigste tiltakene som foreslås.

Et bredt utvalg av politikere debatterer deretter utvalgets forslag. Vi samler Turid Kristensen (H), Torstein Tvedt Solberg (Ap), Silje Hjemdal (Frp), Bjørnar Moxnes (R), Margrethe Harr (Sp), Grunde Almeland (V), Kathy Lie (SV) og Kristoffer Robin Haug (Mdg) – og spør: Hva vil ditt parti gjøre med menns likestilling i tiden framover?

Vi avslutter møtet med kjønns- og mannsforskerne Knut Oftung, Helene Aarseth og Ole Bredesen Nordfjell, som kommenterer utvalgsrapporten og setter den inn i en kjønnspolitisk ramme.

Visesanger Aasmund Nordstoga, som selv har sittet i Mannsutvalget vil ramme arrangementet inn med folkelige viser om menn og menns liv. Nordstoga har med seg gitaristen Åsmund Reistad.

Møtet ledes av Aslak Bonde.

Arrangementet er gratis og åpent for alle, og det strømmes.

Lett servering. Dørene åpner kl 08.00.

Velkommen!

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Skram?

Dette arrangementet finner sted i Skram. Skram er den nest største salen på Litteraturhuset, lokalisert i andre etasje.

Bilde av salen Skram på Litteraturhuset med tomme stolrader

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!