Mannen uten minne UTSOLGT (GRATIS OVERFØRING STORSKJERM)

Møte med Torgny Lindgren

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

ARRANGEMENTET ER UTSOLGT. MEN SAMTALEN OVERFØRES DIREKTE PÅ STORSKJERM I ANDRE ROM PÅ HUSET. GRATIS INNGANG TIL OVERFØRING.

Du burde skrive dine Erindringer,
sa forleggeren.
Det kan jeg ikke, sa jeg.
Jeg har ingen erindringer.

Etter gjentatte oppfordringer om å skrive sine memoarer gikk Torgny Lindgren endelig med på å skrive om det lille han husket fra sitt eget liv. Resultatet, som foreligger på norsk i høst, ble en bok med fantasier og skrøner, om hukommelse og litteratur. En bok som kanskje i større grad handler om hvordan han husker, enn akkurat hva.

Lindgren velger ofte de originale løsningene. Hans romaner er underfundige og bisarre og fulle av humor. Som Humlehonning, den førsteboka i hans kjente Västerbotten-trilogi, der to dødssyke brødre som hater hverandre, kun holder seg i live fordi ingen av dem vil kaste inn håndkleet først. Eller Hakkepølse, der to menn på motorsykkel må gjennom mange forunderlige prøvelser på sin jakt etter den ultimate pølsa.

Torgny Lindgren er en av Sveriges fremste og mest leste forfattere og er en litterær personlighet i hjemlandet. Han er æresdoktor ved flere universiteter, er en av De aderton som hvert år deler ut Nobelprisen i litteratur på vegne av Svenska Akademien, og har mottatt flere høythengende anerkjennelser som Augustprisen og Selma Lagerlöfs litteraturpris. På Litteraturhuset møter han Marte Spurkland for å snakke om forfatterskapet og om et langt og innholdsrikt forfatterliv som han ikke husker altfor mye fra. Dette arrangementet skulle egentlig vært holdt høsten 2011, men ble da utsatt. Det er derfor en ekstra stor glede å kunne ønske velkommen til Torgny Lindgren-kveld nå.

Wergeland Litteraturhuset Møte med Torgny Lindgren

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!