Mann i svart

Robert Hilburn og Lenny Kaye

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Hello, I’m Johnny Cash.Slik var hans klassiske konsertåpning. Så slo han første akkord i «Folsom Prison Blues», «Ring of Fire» eller en annen av hans mange udødelige låter.Moren var lidenskapelig baptist, faren streng bomullsfarmer, og broren døde som femtenåring i en arbeidsulykke. Johnny kom aldri over tapet. Seinere: den amerikanske countryens nummer én, som gjennom sine sangtekster fortalte historien om Amerika og den amerikanske folkesjela, om hverdagsslitet på bomullsåkrene, om byggingen av jernbaner og byer. Røff og sexy, alltid kledd i svart i solidaritet med samfunnets utstøtte, med en dragning mot Gud, men med stadige avstikkere ned i avgrunnen.Musikkritiker Robert Hilburn dekket i en årrekke turnélivet til legender som Kurt Cobain og John Lennon for Los Angeles Times. På Cash’ legendariske konsert i Folsom Prison var han eneste musikkjournalist til stede. Han intervjuet også countrykongen kort tid før han døde. Biografien Johnny Cash. Livet har vekket ovasjoner hos kritikerne, og i høst utgis den på norsk i Vibeke Saugestads oversettelse.

Gitarist og musikkviter Lenny Kaye er blant annet Patti Smiths faste følge. Han har tidligere skrevet om en av countryens andre markante størrelser, Waylon Jennings, en biografi Cash raust kommenterte: «I love this book.» Jennings og Cash var nære venner, delte leilighet og spilte sammen i The Highwaymen. Nå møtes Hilburn og Kaye eksklusivt på Litteraturhuset til Cash-samtale.

Etter samtalen vil Lenny Kaye spille både egne og Waylon Jennings-låter, før vi viser filmen Johnny Cash’s America (90 min)kl. 21.00.

FOTO: Globe Photos

Wergeland Litteraturhuset Robert Hilburn og Lenny Kaye

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!