Lynch til Litteraturhuset

Hvor kommer skaperkraft fra?

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Som malekunsten har sin Rubens, Van Gogh og Munch, og litteraturen sin Goethe, Schiller og Joyce, har filmkunsten sin Fellini, Dreyer og Bergman. Og David Lynch. Det er dristig å spå slikt midt i regissørens egen levetid, men mye tyder på at Lynch’ navn vil bli hengende høyt oppe på stjernehimmelen i filmhistorien. Amerikaneren gjorde seg først bemerket med den underlige og smale sort-hvitt-filmen Eraserhead i 1976, brøt vannskorpa med kultfilmen Elefantmannen, og mageplasket noen år senere med den kommersielle, men i manges øyne mislykkede Dune. 1990 vil uansett bli stående som Lynch’ store år, da kom både den epokegjørende TV-serien Twin Peaks og Gullpalmevinneren Wild at Heart, en fantastisk road movie kokt på amerikansk mytologi og opprørsk indie-ånd.

Den store idérikdommen har fått mange til å stille seg spørsmålet om hvor han tar alt fra. Noen av svarene gir han i boka Catching the Big Fish, hvor han gjør rede for sine kreative teknikker så vel som sin store fascinasjon for meditasjon. Lynch kommer til Litteraturhuset for å snakke om inspirasjon og skaperkraft med regissør Marius Holst. Etter på blir det signering av bøker.

Vi oppfordrer publikum til å komme tidlig. Dørene åpner én time før og samtalen overføres på storskjerm til Nedjma i 3. etasje. Signering vil foregå inne i Wergeland etter samtalen.

Lynch har en hektisk timeplan på sitt Oslo-besøk og vi ber om at publikum tar hensyn til dette. Han signerer kun egne bøker og ikke annet materiell. Maks to signaturer per person og ingen personlige hilsner.

Wergeland Litteraturhuset Hvor kommer skaperkraft fra?

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!