Lørdag og poesi

Politikken og klimaet i poesien

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Denne lørdagen bruker Litteraturhuset til å se nærmere på noe av det som rører seg i samtidspoesien. For den som har lyst til finne noen veier inn, men ikke vet helt hvor man skal begynne. Men også for dem som har lyst til å høre mer fra dyktige utøvere i poesifeltet.

Kl. 14.00–15.00 Politikken og klimaet i poesien
Klimaendringer, flukt og migrasjon er blant de mest akutte politiske spørsmålene i vår tid. Gjennom nyskrevne miniforedrag forteller poetene Espen Stueland og Aasne Linnestå om hvordan disse spørsmålene blir behandlet i egen og andres poesi.

Aasne Linnestå har skrevet både romaner og dramatikk, i tillegg til at hun har gitt ut flere diktsamlinger. I 2012 ga hun ut diktsamlingen Morsmål i 2012, en tekst som skildrer et møte mellom en norsk kvinne og en kvinne fra et sted bortenfor Europa. De skal kommunisere på mange plan, emosjonelt, språklig og fra sitt ståsted i to ulike kulturer. Hvordan forandrer møtet deres blikk på verden? I dette foredraget søker Linnestå å ufarliggjøre det mange ser på som en betent forbindelse mellom poesi og politikk.

Hva mener Erna Solberg når hun sier: «Jeg er klimaoptimist»? Det spørsmålet stiller poet og forfatter Espen Stueland i hans siste utgivelse 700-årsflommen. Hvordan skal vi forholde oss til naturen og de endringene vi ser? Hvilket språk skal vi bruke til å snakke om klodens tilstand? Og hvilke poetiske utslag får klimaendringene i svensk, dansk og norsk samtidspoesi? Espen Stueland ser nærmere på forholdet mellom poesi og klimakrise i sitt foredrag.

FOTO bearbeidet Gladesigner

Kjelleren Litteraturhuset Politikken og klimaet i poesien

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!