Liv, død og Kate Moss

Lukas Moodysson møter Geir Gulliksen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Har du noen gang tenkt på hva som hadde skjedd om dere hadde hatt rød bil i stedet for blå, den gangen da du var fem år? Hadde det forandret alt, fått deg til å bli lokfører i stedet for akademiker, og ville det ført til at lillesøsteren din aldri hadde blitt født?

Det var en slik tanke som fikk Lukas Moodysson til å begynne arbeidet med romanen Døden og Co. Han lurte på hvilket liv han hadde levd hvis navnet hans hadde vært skrevet med c, Lucas. Hvis bare noen små, tilsynelatende ubetydelige ting hadde vært annerledes. Lucas, hovedpersonen i Døden og Co., er en ikke altfor vellykket forfatter i førtiårene, med en eksentrisk far som en gang var professor i matematikk på universitetet. Men så dør faren plutselig, og Lucas tipper utfor kanten. Han søker etter døden på nettet – mord, flykrasj, henrettelser –, og så lurer han på hvilke kvinner man bør sette sin lit til mens man lever. Kate Moss, Rihanna eller Mor Teresa?

Lukas Moodysson er en mann med mange talenter og stor bredde som kunstner. Han har både regissert smalere kunstfilmer og publikumssuksesser som Fucking Åmål og Tilsammans. Han har også gitt ut flere diktsamlinger, og Døden og Co. er hans andre roman. På Litteraturhuset møter han forfatter og forlagsredaktør Geir Gulliksen for å snakke om livet og døden.

Wergeland Litteraturhuset Lukas Moodysson møter Geir Gulliksen

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!