Litteraturens framtid: leting etter det frie individ

Foredrag ved Svetlana Aleksijevitsj

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Foredrag ved Svetlana Aleksijevitsj

Hvor er litteraturen på vei? Hvilken kraft har litteraturen til å skape empati og nye ståsteder? På hvilken måte gir den plass og stemme til dem som ikke kommer til orde? Har litteraturen makt til å takle de materielle og mellommenneskelige utfordringene vi står overfor? Kan den si noe om menneskenes tilstand og menneskehetens framtid?

Nobelprisvinner Svetlana Aleksijevitsj er en av forfatterne som denne høsten vil gjeste Litteraturhuset og belyse disse spørsmålene fra sitt unike ståsted.

I fembindsverket Utopiens stemmer undersøker hun den russisk-sovjetiske erfaringen. Historien er ofte arrogant, mener Aleksijevitsj. Hun går inn i fortellingene som ekskluderes fra den offisielle historien. Bøkene hennes er bygget opp som flerstemmige kor, men man kan hele tiden skjelne den enkelte stemme i koret. Vi kan lytte til det menneskelige, både i enkelthistoriene og i det universelle og evige.

Som en markering av vårt tiårsjubileum ser Litteraturhuset framover. Vi har invitert et knippe forfattere som gjennom sin skrift og sitt virke på ulike måter går inn i denne tematikken og gir oss en bedre forståelse av vår historie og den verden vi lever i, gjennom ord, kunst og litteratur.

Arrangementet foregår på russisk med tolking til norsk.

Etter foredraget vil Svetlana Aleksijevitsj svare på spørsmål fra publikum. For å sikre best mulig bredde og representasjon i spørsmålene, og for å gi også de som følger arrangementet i en av overføringssalene anledning til å stille spørsmål, ber vi publikum om å sende inn spørsmål på forhånd, til andreas@litteraturhuset.no (mailto:andreas@litteraturhuset.no). Merk at spørsmål også kan sendes inn mens foredraget holdes.

Gratisbilletter tilgjengelig på nett fra 21.8 kl. 09.00 Litteraturhuset Wergeland http://litteraturhuset.ticketco.no/litteraturens_framtid_paa_leting_etter_det_frie_individ_foredrag_ved_svetlana_aleksijevitsj Litteraturens framtid

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!