Litteraturens framtid: Mitt opprørske hjerte

Foredrag ved Arundhati Roy

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Foredrag ved Arundhati Roy

Hvor er litteraturen på vei? Hvilken kraft har litteraturen til å skape empati og nye ståsteder? På hvilken måte gir den plass og stemme til dem som ikke kommer til orde? Har litteraturen makt til å takle de materielle og mellommenneskelige utfordringene vi står overfor? Kan den si noe om menneskenes tilstand og menneskehetens framtid?

Arundhati Roy er en av forfatterne som denne høsten vil gjeste Litteraturhuset og belyse disse spørsmålene fra sitt unike ståsted. Som forfatter og aktivist har hun tatt for seg spørsmål som forurensning, menneskerettsbrudd, industrialisering og sosiale forskjeller i både litterær form og sakprosa.

De kritikerroste romanene Guden for små ting og Ministeriet for den høyeste lykke skildrer virvaret av rike, vanvittige og vakre små og store ting som utgjør verden rundt oss, og de ofte overraskende forbindelsene mellom dem.

Som en markering av vårt tiårsjubileum ser Litteraturhuset framover. Vi har invitert et knippe forfattere som gjennom sin skrift og sitt virke på ulike måter går inn i denne tematikken og gir oss en bedre forståelse av vår historie og den verden vi lever i, gjennom ord, kunst og litteratur.

Foredraget holdes på engelsk. På grunn av forventet stor pågang blir det lagt ut gratisbilletter fra torsdag 14. september kl 09.00.

Engelskspråklige arrangement Gratisbilletter tilgjengelig på nett fra 14.9 kl. 09.00 Litteraturhuset Wergeland http://litteraturhuset.ticketco.no/litteraturens_framtid_alle_tings_uforutsigbarhet Litteraturens framtid

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!