Litterær heksesabbat

Jenny Hval, Olga Ravn og Hedda Lingaas Fossum

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Jenny Hval, Olga Ravn og Hedda Lingaas Fossum

«Jeg hater gøudskjenestær, dåup, brøllup og begravelsær. Jeg hater Kræstelig Fålkepartæi og jeg hater tråosbekjænnelsen. Jeg hater den på rams, baklengs og opp ned. Fadær vår, du som er i helvete.»

Hva gjør man når man vokser opp på det myke, bløte Sørlandet omgitt av hvite hus og kristne mennesker som snakker om Gøud? For jeg-personen i Jenny Hvals nye roman Å hate Gud er svaret å kle seg i svart, søke seg til alternative undergrunnsmiljøer og å dyrke hatet mot Gud og mot Sørlandet. Her skildres outsideren og utenforskapet, men også et bandfellesskap og et heksenettverk som utfører ritualer mot maktmennesker og institusjoner. I sentrum står heksa som symbol på motstand og magi.

For den danske forfatteren Olga Ravn har heksa lenge vært symbol på opprørsk skapelse. Hun trekker linjene tilbake til den amerikanske performancekunstneren W.I.T.C.H (Women’s International Terrorist Conspiracy from Hell), som på 1960-tallet brukte hekseskikkelsen for å gjøre motstand mot kapitalismen og patriarkatet. Sammen med forfatterkollega Johanne Lykke Holm har Ravn åpnet «Hekseskolen», en skriveskole som blant annet arbeider med ritualer, samlinger og heksa som protest.

Hedda Lingaas Fossum er skribent, kritiker og redaktør for antologien Ulyd som kom tidligere i høst, hvor også Ravn bidro. Hun var også redaktør da tidsskriftet Fett hadde temanummer om hekser i 2016. Nå møter hun Hval og Ravn til en samtale om magi, skaperkraft og maktkritikk. For å runde av denne kvelden, som attpåtil er allehelgensaften, vil Ravn utføre et ekte hekseritual.

Litteraturhuset Wergeland https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/litteraer_heksesabbat

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!