Leve havet

Saklig søndag med Andreas Liebe Delsett

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Saklig søndag med Andreas Liebe Delsett

Midt på 2000-tallet jobber Statoil og Stoltenberg-regjeringen intenst med å få åpnet de forlokkende havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja for oljeboring. Samtidig drar fiskeren Yngve Larsen ut på sjøen, mens han teller på knappene om han skal investere i en ny, litt større fiskebåt. Han skjønner snart at det kommer han ikke til å få bruk for. For hvis olja kommer, hva skjer da med det levende havet?

Andreas Liebe Delsett er nå aktuell med boka Leve havet. Boka handler om Yngves kamp for å bevare levebrødet, lokalbefolkningens eksistensgrunnlag, fiskens overlevelse og – til syvende og sist – om å stanse klimaendringene og bevare verdiene som nordmenn alltid har levd av, og skal fortsette å leve av – lenge etter at oljen har tatt slutt.

Denne søndagen kan du høre Andreas Delsett fortelle om hvordan en rekke små lokalsamfunn, nord for polarsirkelen, reiste seg til kamp, bygde en landsomfattende folkebevegelse, og vant.

Norli Litteraturhuset Litteraturhuset Skram (2. et) Saklig søndag Historie Gratisbilletter legges ut mandag 14. august kl. 9 https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/leve_havet__saklig_soendag_med_andreas_liebe_delsett

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!