Lesing og lys

Litteraturhusets Lucia-feiring

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Synes du det kan bli litt vel høystemt og alvorlig under opplesninger med stolknirking, blafring med boksider og skjelvende stemmer? Da er dette kvelden for deg.

Gunnhild Øyehaug leser etter egen idé en tekst akkompagnert av fullt orkestrert scenelys og nykomponert musikk. Med seg har hun forfattervennen Pedro Carmona-Alvarez, sist sett med essaysamlingen Hjemmelekser. Dagens singelkutt-dikter, Cathrine Grøndahl, blir dessuten igjen for å lese om jus, kjærlighet og hverdagsliv. Gunnhild Øyehaug er forfatter og skriveskolelærer og har utgitt både dikt, essays og noveller. Da hun mottok Bjørnsonstipendet i fjor, framhevet juryen hennes «skakke blikk på verda, hennar absurde humor og hennar evne til å skape eit særeige, medvite språk».

Sasja Haven kjører vanligvis lys for Ralph Myerz og andre Bergens-band med scenetekke. Musikken er ved Olav Røyrhus Øyehaug. Til slutt blir det visning av den prisvinnende musikkvideoen «singer / songwriter» og minikonsert med Egil Olsen. En total litterær opplevelse utenom det vanlige.

Singelkuttet: Cathrine Grøndahl
Konsert: Egil Olsen Arr

Wergeland Litteraturhuset Litteraturhusets Lucia-feiring

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!