Leons hemmelighet

Bonusskolebesøk for ungdomstrinnet og vgs

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Bonusskolebesøk for ungdomstrinnet og vgs

Litteraturhuset og Leser søker bok inviterer til eksklusivt bonus-skolebesøk for ungdom

I år er det 50 år siden avkriminaliseringen av homofili i Norge. Det skal markeres over hele landet under paraplyen Skeivt kulturår. I den forbindelse har vi i samarbeid med Leser søker bok invitert skuespiller Carl Martin Eggesbø, musiker Stephan Meidell og illustratør Fredrik Rysjedal til Litteraturhuset for å fremføre utdrag fra boka Leons hemmelighet skrevet av forfatter Tor Fretheim. Fretheim var blant de første som skrev om homofil kjærlighet i ungdomsromaner, og vokste selv opp i en tid der homofili var tabu, med få skeive forbilder. I boka om Leon kommer vi tett på en ung gutt som etter hvert skjønner at han blir forelsket i andre gutter, og det fortelles varmt om en indre kamp med forvirrede følelser.

Under forestillingen vil Carl Martin Eggesbø lese fra boken, mens Fredrik Rysjedal vil illustrere live og musiker Stephan Meidell improviserer musikk som både danner et lydteppe og bryter opp lesningen i korte pauser.

Om Carl Martin Eggesbø

Carl Martin Eggesbø (f.1995) er en norsk skuespiller, kjent fra blant annet filmer som «Kampen om Narvik» og «Den siste forbrytelsen», samt TV-serien «Skam».

Om Fredrik Rysjedal

Fredrik Rysjedal (f. 1980) er illustratør og tegneserieskaper. Han jobber blant annet med kunsterisk utviklingsarbeid av skjermbaserte tegneserier. Han skaper digital litteratur i sjiktet mellom animasjon og illustrasjon.

Om Stephan Meidell

Stephan Meidell (f. 1982) er en musiker og komponist. Han har studert jazz ved Conservatorium van Amsterdam og bruker bakgrunnen sin i jazz og improvisert musikk i ulike sjangre og prosjekt.

Forestillingen er initiert av Leser søker bok og støttet av Norsk Kulturråd

Det blir to forestillinger tirsdag 31. mai, kl. 10.45 og 12.00. Varighet cirka 45 minutter.
Påmelding til skole@litteraturhuset.no.

Litteraturhuset Wergeland Skolebesøk For barn og unge Skolebesøk Gratis. Påmelding til skole@litteraturhuset.no Skolebesøk våren 2022

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!