Leksikon til et ufødt barn UTSATT

Karl Ove Knausgård og Ane Farsethås

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Karl Ove Knausgård må dessverre kansellere sitt Norgesbesøk denne uken på grunn av sykdom i familien. Dette arrangementet er derfor utsatt til 28. oktober kl. 18. Vi beklager. Kjøpte billetter kan benyttes til arrangementet den 28. oktober eller refunderes. For spørsmål om refundering av billetter, kontakt post@litteraturhuset.no (mailto:post@litteraturhuset.no) eller 22 95 55 30.

Karl Ove Knausgård skremte nok noen med uttalelsen om at han satte punktum for forfatterkarrieren da siste bind av Min kamp var publisert. Siden den gang har han imidlertid gitt ut både essays og etablert seg som forlegger. Og nå har han heldigvis nok en gang titler med på høstlista.

Om høsten heter den første av det som sies å være fire nye planlagte utgivelser. Her forklarer han verdens materialitet for et ufødt barn, og teksten tar utgangspunkt i et brev fra forfatteren til barnet. Hva kan barnet forvente seg av verden utenfor, av et liv? Hva består verden av når man isolerer de ulike fenomenene og går tettere på dem ett og ett?

Knausgård er en av få som har mottatt Kritikerprisen for debutboka si, og har i tillegg fått både Brageprisen og Gyldendalprisen. Flere av bindene av Min kamp har også blitt shortlistet til de viktigste internasjonale prisene for oversatt litteratur, deriblant Independent Foreign Fiction Prize og IMPAC Dublin Literary Award i Storbritannia og Best Translated Book Awards i USA. Men nå er det Om høsten det handler om, som forlaget betegner som en personlig encyklopedi om alt fra stjerner til tyggegummi. Møt forfatteren på Litteraturhuset i samtale med Morgenbladets Ane Farsethås samme dag som boka lanseres.

FOTO: André Løyning. Bearbeidet Gladesigner

Wergeland Litteraturhuset Karl Ove Knausgård og Ane Farsethås

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!