Lege hjemmebesøk

Trude Marstein og Kaja Schjerven Mollerin

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Ove er allmennlegen som stadig engasjerer seg i nye kvinner. Innimellom blir det overlapp, likevel håper han at ingen skal stå såret tilbake når det hele er over. I Trude Marsteins nye roman Hjem til meg møter vi Ove seks ganger i seks forskjellige år, med like mange forskjellige kvinner. Han går stadig videre, men også rundt og rundt i de samme sirklene.

Helt siden debutboka Sterk sult, plutselig kvalme har Trude Marstein utforsket de nære menneskelige relasjonene. Hun forstørrer opp og dissekerer så det både blir ubehagelig påtrengende og lett gjenkjennelig. I Per Thomas Andersens nylig reviderte Norsk litteraturhistorie holdes Marstein fram som en av våre viktigste samtidsforfattere. I tillegg til Tarjei Vesaas’ debutantpris har hun blant annet fått Sultprisen, Kritikerprisen og Doblougprisen.

Kaja Schjerven Mollerin er kritiker, stipendiat og aktuell med essaysamlingen Sammen, hver dag, der hun undersøker litterære tekster som omhandler det krevende, men viktige samlivet. Nå snakker hun med Trude Marstein om romanfigurer som går i ring, og om hvorfor det er så vanskelig å holde seg til bare én dame.

Amalie Skram Litteraturhuset Trude Marstein og Kaja Schjerven Mollerin

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!