Le Bureau

Nærlesning ved Sigurd Falkenberg Mikkelsen, Mette M. Bølstad og Yngvild Gotaas Torvik

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Nærlesning ved Sigurd Falkenberg Mikkelsen, Mette M. Bølstad og Yngvild Gotaas Torvik

Le Bureau er TV-serien som har fått vanvittig mange nordmenn til å begynne å drømme om et liv som fransk spion. Gjennom tre sesonger har man fulgt Paul Lefebvre, Nadia El-Mansour og den franske etterretningstjenesten DGSE på oppdrag gjennom pregløse kontorlokaler med ustabile kaffemaskiner, til virkeligheten i områder der fransk etterretning har mye å henge fingrene i, som Syria og Algerie.

I hvor stor grad speiler serien det virkelige storpolitiske spillet og arbeidet som DGSE gjør, og hva er suksesskriteriene som dette seriemanuset innfrir?

Utenriksjournalist Sigurd Falkenberg Mikkelsen er mangeårig midtøstenkorrespondent. Anna Bache-Wiig er en av forfatterne bak den norske suksessen Frikjent og stort fan av den franske serien. De to møter Klassekampens utenriksjournalist Yngvild Gotaas Torvik.

NB. Anna Bache-Wiig har dessverre måttet melde avbud. I stedet vil manusforfatter Mette M. Bølstad delta i samtalen. Bølstad står bak filmer og serier som Kongen av Bastøy, Nobel, Lykkeland og Halvbroren.

Litteraturhuset Amalie Skram

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!