Lansering CRPD-rapporten - Oslo

Lansering av rapport og panelsamtale.

Icon of a placeSkram

Icon of a ticket

Gratis

To hus og en hammer av tre.

Regjeringen har sagt at FNs konvensjon om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne (CRPD) skal inkorporeres i norsk rett. I denne rapporten drøftes spørsmålet om mulig motstrid mellom norsk rett og CRPD med utgangspunkt i en folkerettslig tolkning av konvensjonens artikkel 12 om rettslig handleevne og artikkel 14 om tvungen helsehjelp.

Program:

Frokost og mingling fra 8.00.

08.30: Åpning av rapportlanseringen med likestillingsombud Bjørn Erik Thon (10 min). Film fra dellansering på Vidaråsen.

08.40 – 08.55: Presentasjon av rapporten «Inkorporering av CRPD». Hvordan kommer vi til å se på dagens lovverk om 30 år? Martine/Guri.

08.55 – 09.25: Panelsamtale om behandlingstilbud i psykiatrien som bygger på prinsippene fra CRPD om frivillighet og autonomi. (Deltakere: Magnus Haldd, Mette Ellingsdalen, Didrik Heggdal, Nikolaj Kunøe) - Ingvild leder panelsamtalen.

09.25: Panelsamtale om rapporten med politikere og sivilt samfunn (Venstre (Ingrid Thorsvik?), Arbeiderpartiet (Truls Vasvik), Hedvig Ekberg - NFU og Bjørn Erik Thon - likestillingsombudet).

09.45: Avslutning av Bjørn Erik Thon

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Skram?

Dette arrangementet finner sted i Skram. Skram er den nest største salen på Litteraturhuset, lokalisert i andre etasje.

Bilde av salen Skram på Litteraturhuset med tomme stolrader

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!