Lansering av 100-lista 2024

100-lista 2024 lanseres med opplesninger, foredrag og musikk torsdag 29. februar, kl. 18:00, i Nedjma-salen på Litteraturhuset i Oslo. 100-lista er en oversikt over de hundre beste bøkene fra Boksøk de tre siste årene.

Icon of a placeNedjma

Icon of an id badge

Arrangert avLeser Søker Bok

Icon of a ticket

Gratis

Bilde av ASLAK HARTBERG / TROND BREDESEN / RUTH LILLEGRAVEN / ANDERZ EIDE / MORTEN QVENILD
© Foto: Anton Soggiu, Jan Tore Eriksen, Agnete Brun og Leon Mathisen

Kvelden åpnes av statssekretær Even Aleksander Hagen (Ap) i Kultur- og likestillingsdepartementet. Konferansier er Monica Helvig, daglig leder i Leser søker bok.

Aslak Hartberg skal lese fra sin bok «Hva jeg forteller fulle gutter som kommer bort og later som de ikke vil snakke om panikkangst». Dette er en bok om panikkangst, spesielt rettet mot menn, og det er Hartberg sin personlige historie, som han omtaler som «en selvhjelpsbok for de som ikke liker selvhjelpsbøker».

Det skal vises video med diktopplesninger fra poet Haile Bizen på tigrinja. Han leser fra sin parallellspråklige diktsamling «La oss si at jeg er» som er skrevet frem på tigrinja og norsk.

Trond Bredesen skal fortelle om sin tegneseriebok «Mora mi», som skildrer hans aldersdemente mor ved livets slutt.

Ruth Lillegraven skal lese fra sin diktsamling «Badesommar». Diktene forteller om å være ung og gammel, om å være redd og å tørre – og om svømme i all slags vann.

Skuespiller Anderz Eide skal lese fra tegneserien «Hvis det ikke brenner» av Ronja Svenning Berge og novellesamlingen «Eg rissa desse runene» av Aina Basso.

Morten Qvenild fremfører musikk for oss denne kvelden og spiller til Anderz Eide sine opplesninger. Qvenild er en norsk musiker, keyboardist og komponist innen jazz og beslektet musikk.

100-lista er Leser søker bok sin gavepakke til alle som leser i motvind. Her finner du de 100 beste bøkene fra Boksøk fra de tre siste årene. Til formidlere, bibliotekarer, lærere og foreldre som synes det er vanskelig å orientere seg i bokskattekista. Vi har gjort jobben for dere! Vi har lest og lett, og funnet fram til de 100 aller beste bøkene som er litt lettere å lese fra de tre siste årene. Felles for alle er at de er leservennlige og har høy litterær kvalitet.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Velkommen skal du være!

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Nedjma?

Dette arrangementet finner sted i Nedjma. Nedjma er en mellomstor sal i Litteraturhusets tredje etasje.

Bilde av salen Nedjma i 3. etasje på Litteraturhuset med tomme stolrader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!