Langrennets historie

Lørdagsforedrag ved Thor Gotaas

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Hvorfor går nordmenn på ski? Hvorfor går vi på ski slik vi gjør, og hva har skjedd på veien fra vidjebindinger og skigardspasseringer til skøyteski og sprintstafett?

Forfatter og folkeminnegransker Thor Gotaas har skrevet boka Først i løypa. Historien om langrenn i Norge hvor vi får fortellingen om langrennssportens utvikling fra de enkleste forhold på 1800-tallet til den avanserte sporten som drives i dag. Gotaas sammenligner tidligere skikonger som Lauritz Bergendahl med dagens utøvere som Petter Northug og finner overraskende mange fellestrekk. Han har holdt en mengde foredrag og en serie radiokåserier, og under VM på ski i Oslo kommer han til Litteraturhuset for å snakke om langrennssportens kulturhistorie.

Før arrangementet, fra klokka 19.00, kan du se skirenn fra 80-, 90- og 00-tallet på storskjerm.

Foredraget starter denne gangen klokka 18.00 for ikke å kollidere med hopprenn i Holmenkollen. Under hele VM kan du møte forfattere og gamle skihelter på Litteraturhuset som snakker om det som har skjedd, det som skal skje, og alt det andre rundt skisporten. Se fullt program her (/skivm).

Wergeland Litteraturhuset Lørdagsforedrag ved Thor Gotaas

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!