Kunstens rolle

Joyce Carol Oates i samtale med Linn Ullmann

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Joyce Carol Oates i samtale med Linn Ullmann

Har kunstnere noe sosialt ansvar? Bør kunsten være “ren” og ikke forholde seg til etiske eller politiske spørsmål? Hva er de ulike motstridende synene på disse tingene, og hva er egentlig kunstens rolle? Dette er spørsmål Joyce Carol Oates har befattet seg med gjennom et langt liv, både som forfatter og som lærer i creative writing, nå ved University of California, Berkeley.

Amerikanske Oates er en av verdens mest kritikerroste forfattere, og blir hyppig nevnt som favoritt til Nobelprisen i litteratur. Siden debuten i 1963 har hun gitt ut mer enn hundre bøker i de aller fleste sjangre, deriblant romanene Graverens datter, Svart vann og Mitt liv som rotte. Kjernen i hennes eget forfatterskap, ifølge Oates selv, er å «være et vitne» – å fortelle historiene til samfunnets mest sårbare, de som ikke har noen til å snakke for seg. Temaer som kvinnediskriminering, rasisme, vold, makt og avmakt går igjen i forfatterskapet.

Oates skulle opprinnelig besøkt den internasjonale forfatterscenen i Stockholm, litteraturfestivalen Louisina Literature i København og Litteraturhuset i vår, men grunnet korona-situasjonen måtte besøkene utsettes. Mens vi venter på det fysiske besøket, inviterer vi til et fellesnordisk forfattermøte med Joyce Carol Oates i samtale med forfatterkollega Linn Ullmann om skriving, kreativitet, litterære forbilder og kunstens rolle.

Samtalen vil bli publisert både i København, Stockholm og Oslo. En lenger versjon av samtalen vil også inngå i Litteraturhuset og Linn Ullmanns podkast How to Proceed (https://litteraturhuset.no/podkast/).

Lenke til videoen kommer.

Litteraturhuset Digitalt Litteraturhuset strømmer Engelskspråklige arrangement

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!