Kunstens pris

Karl Ove Knausgård og Jessika Gedin i Operaen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Karl Ove Knausgård og Jessika Gedin i Operaen

Hvilken pris må man være villig til å betale for kunsten?

Karl Ove Knausgård er aktuell med fjerde bok i det store Morgenstjernen-verket, som ellers består av romanene Morgenstjernen, Ulvene fra evighetens skog og Det tredje riket. Nattskolen følger kunstneren Kristian Hadeland – en kjent skikkelse fra de tidligere bøkene – fra han flytter til London i 1985, til han 24 år senere har etablert seg som anerkjent fotograf med en større retrospektiv utstilling i New York på trappene. Hvilken pris har han måttet betale for suksessen? Faust-myten skinner gjennom i Hadelands liv, og romanen reiser spørsmål om hva en kunstner må være villig til å ofre for kunsten sin.

Karl Ove Knausgård debuterte som forfatter i 1998 med Ute av verden, og med storverket Min kamp etablerte han seg som en av de store nålevende forfatterne både nasjonalt og internasjonalt. Siden har han blitt oversatt til over 35 språk, og han har vunnet flere priser i Norge og utland, blant annet Brageprisen, Kritikerprisen og Sunday Times Award for Literary Excellence. Knausgård gjestet Litteraturhuset første gang i 2009, og har siden fylt husets saler en rekke ganger. Denne gangen flyttes arrangementet til Den Norske Opera og Ballett for økt kapasitet.

Jessika Gedin er forlegger, skribent og programleder særlig kjent for SVTs litteraturprogram Babel. I Den Norske Opera & Ballett møter hun Knausgård til samtale om hvordan kunst skapes, hva prisen for et kreativt liv er, og hvordan menneskeliv kan ødelegges.

Samtalen vil foregå i Den Norske Opera & Ballett (Kirsten Flagstads plass 1).

Litteraturhuset https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/kunstens_pris_karl_ove_knausgaard_og_jessika_gedin_i_operaen Forfattersamtale Direkte fra litteraturhuset Skjønnlitteratur Den Norske Opera & Ballett (Kirsten Flagstads plass 1)

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!