Kunsten å skrive

Med Jan Kjærstad, Ingvild Rishøi, Hans Olav Brenner og Rune Christiansen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Hvordan blir litteraturen til? Alle disse store og små ordene, tjukke og tynne bøkene? De virkelig gode setningene, de uforglemmelige scenene, tekstene som forandrer en for alltid. Hva er det egentlig som skal til for å beherske den edle skrivekunsten?

I boken Om å skrive har journalist Hans Olav Brenner intervjuet flere av våre største forfattere for å komme nærmere svaret på nettopp det. Hvordan gjør man det egentlig? Hvilke grep bruker forfatterne for å skape de gode bøkene, hvordan finner de fram til den stemmen som passer til det litterære materialet de arbeider med? Hvor ofte må de forkaste det de troddevar gode ideer, og hvor mange ganger sendte de inn til forlag før de ble antatt?

To av forfatterne Brenner har intervjuet i boken sin, Jan Kjærstad og Ingvild Rishøi, kommer til Litteraturhuset denne kvelden. Det gjør også Rune Christiansen, forfatter og kunstnerisk leder for Forfatterstudiet i Bø, som styrer ordet denne kvelden. Både Kjærstad, Rishøi, Brenner og Christiansen vet mye om hvilke metoder de selv bruker for å finne fram til de gode tekstene. Nå snakker de sammen om språk, stemme og selvfølgelig også om hvorvidt karakterer virkelig lever sitt eget liv.

ARRANGEMENTET ER UTSOLGT, MEN SAMTALEN VISES GRATIS PÅ STORSKJERM ANDRE ROM PÅ HUSET.

Wergeland Litteraturhuset Med Jan Kjærstad, Ingvild Rishøi, Hans Olav Brenner og Rune Christiansen

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!