Kunst og konflikt i byutvikling

På dette åpne seminaret presenterer forskere, teatergrupper og representanter fra byer i Norge, Nederland, Belgia og Polen funn og erfaringer med DramaLabs, samt veien videre for bruk av teaterbaserte metoder i byutvikling.

Foto av mennesker som bedriver byvandring
Foto: Lucas Leonardo Ibanez-Fæhn

Polarisering truer byers omstillingsevne i en tid da det mer enn noen gang er bruk for kollektive løsninger på sosiale og miljømessige kriser. Det typiske svaret på polarisering har vært å styrke lokalt engasjement gjennom konsensusbygging, men dette fokuset har sine begrensninger. Det gir ofte ikke rom for uenigheter og kan føre til at folk eller grupper som har en annen mening enn den som er dominerende blir fremmedgjort fra medvirkningsprosesser og politisk formgivning.

I forskningsprosjektet CONTRA (CONflict in TRAnsformations), finansiert av JPI Urban Europe, har OsloMet og Drammen kommune undersøkt hvordan teaterbaserte metoder kan brukes for å skape en lokal medvirkningsarena for «produktiv konflikt» i transformasjonsprosesser. Dette har blitt gjort gjennom såkalte Drama Labs, en ny form for Urban Living Labs. Det samme er blitt gjort i Genk i Belgia, i Tilburg i Nederland og i Gdynia i Polen. På dette åpne seminaret presenterer forskere, teatergrupper og representanter fra alle byene funn og erfaringer, samt veien videre for bruk av Drama Labs i byutvikling.

Arrangementet foregår på engelsk.

The JPI-Urban Europe project CONTRA (Conflicts in transformation)

Information about Drama Labs

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Nedjma?

Dette arrangementet finner sted i Nedjma. Nedjma er en mellomstor sal i Litteraturhusets tredje etasje.

Bilde av salen Nedjma i 3. etasje på Litteraturhuset med tomme stolrader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!