Kronisk sykdom er vi villige til å finne løsninger?

Velkommen til seminar der vi skal snakke om kronisk sykdom, belastningen på samfunnet og den som selv rammes, og mulige løsninger

Bilde av sparegris

Kronisk sykdom koster samfunnet hundrevis av milliarder årlig. Og i framtiden vil flere og flere rammes. Samfunnskostnadene vil dermed øke drastisk. Norge vil kunne spare enorme summer ved å øke livskvaliteten og bedre samfunnskontakten for de som rammes av kronisk sykdom.
Vi ønsker en dialog om løsninger – og et veikart mot målet.

Vi inviterer til foredrag og debatt om hvordan vi kan redusere kostnadene på kronisk sykdom, og ikke minst øke livskvaliteten for de som rammes. Arrangementet ledes av politisk kommentator Aslak Bonde.

𝐊𝐕𝐄𝐋𝐃𝐄𝐍𝐒 𝐏𝐑𝐎𝐆𝐑𝐀𝐌
𝐃𝐞𝐥 𝟏: 𝐊𝐫𝐨𝐧𝐢𝐬𝐤 𝐬𝐲𝐤𝐝𝐨𝐦 𝐨𝐠 𝐩å𝐯𝐢𝐫𝐤𝐧𝐢𝐧𝐠 𝐩å 𝐬𝐚𝐦𝐟𝐮𝐧𝐧𝐞𝐭.
- Innledning om samfunnskostnader v/ Erik Magnus Sæther, partner i Oslo Economics
- Samtale med Tor Rune Halset, forbundsleder i Stoffskifteforbundet og stoffskiftesyk
- Debatt med 1-2 representanter fra Helse- og omsorgskomiteen, Ståle Onsgården Sagabråten (styremedlem i Norsk forening for allmennmedisin), Ole-Marius Minde Johnsen, Landsleder i Mental Helse og Mette Kaaby, generalsekretær i Stoffskifteforbundet

𝗗𝗲𝗹 𝟮: 𝗡𝘆 𝘁𝗲𝗸𝗻𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶. 𝗥𝗲𝗱𝗻𝗶𝗻𝗴 𝗲𝗹𝗹𝗲𝗿 𝗳𝗮𝗹𝗹𝗴𝗿𝘂𝘃𝗲?
- Innlegg om hvilke utfordringer vi ser foran oss og hvordan vi mener teknologi kan spille en rolle utifra et Helse-Sør perspektiv, v/ Nils Johannesen, Ph.d og fagsjef for digital innovasjon i Helse Sør-Øst
- Innlegg om "doseringskalkulatoren" for stoffskiftepasienter. Vil denne kunne redusere antall legebesøk? v/ Vegard Brun, forsker ved UiT, Norges arktiske universitet
- Avsluttende samtale om fremtidens helsevesenStoffskifteforbundet representerer de over 250.000 nordmennene som lever med stoffskiftesykdom. Mange lever heldigvis gode liv, men altfor mange opplever svært redusert livskvalitet, lite forståelse og for få løsninger. Vi trenger å tenke nytt på hvordan vi møter denne gruppen.

𝗛𝘃𝗲𝗺 𝗲𝗿 𝗱𝗲𝘁𝘁𝗲 𝗳𝗼𝗿?
Dette arrangementet passer for deg som jobber innen helse og/eller helseteknologi, deg som selv lever med en kronisk sykdom og andre som ellers er interessert i temaet.

Arrangementet blir også streamet. Du velger om du vil delta fysisk eller få tilsendt lenken til streamingen. Arrangementet er gratis.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Nedjma?

Dette arrangementet finner sted i Nedjma. Nedjma er en mellomstor sal i Litteraturhusets tredje etasje.

Bilde av salen Nedjma i 3. etasje på Litteraturhuset med tomme stolrader.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!